18 de jul. 2019

Resum del Ple Extraordinari del 10/7/2019


Diem “No!” a l'increment dels sous de l'equip de govern.

El passat dimecres dia 10 de Juliol a les 7 hores del vespre, començava el ple extraordinari per l'aprovació del cartipàs municipal. Al carrer feia 32° i les finestres de l'ajuntament estaven obertes  de bat a bat. Sempre s'ha dit que cal obrir finestres per ventilar i renovar l'aire. Doncs sembla que a l'ajuntament de Begues es respira un nou ambient, més saludable, per primer cop en molts anys.
Un punt important d’aquest ple va ser la demanda de fer els plens municipals un cop al mes en lloc d’un cada dos mesos, com fins ara. D'aquesta manera els temes a debatre es toquen abans i la resposta també és més ràpida, afavorint la cerca d'acords. Tots els partits de l'oposició van votar a favor del canvi menys el grup de JxCat.
Un altre punt on tots els grups de l'oposició van votar en contra va ser el de la cessió de competències del ple a la junta de govern. Si bé la cessió de competències pot agilitzar el funcionament del consistori, també deixa en mans del govern la possibilitat de resoldre temes importants sense el control del ple.
 Per últim, un altre cop, tota l'oposició va votar contra la proposta de retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació.
Es va demanar una rebaixa dels sous de l'equip de govern així com de les quantitats per assistència al ple, junta de govern i altres comissions.
Proposta de retribucions dels membres de la corporació amb dedicació

Dedicació
Brut anual
M. Mercè Esteve i Pi
100%
47.759,30 €
Maria Llauradó i Fornt
100%
42.983,37 €
Jordi Montaña Serres
100%
42.983,37 €
Alfons Duran Martínez
75%
35.819,48 €

Aquestes quantitats venen recollides en la proposta de cartipàs municipal que ha presentat JxCat al ple i que ha estat rebutjat per majoria. Amb l'estalvi que això suposaria es podrien finançar projectes socials decidits mitjançant consultes a les veïnes i veïns.
Per altra banda, un poble com Begues no requereix polítics tant ben pagats, que com ells mateixos diuen en campanya, no fan política per "guanyar calés" sinó per servir al poble.
Aquests punts rebutjats per la majoria del ple de l'ajuntament es tornaran a debatre en pròxims plens. Un nou aire ha entrat al consistori, que ens obliga a dialogar, i la CUP de Begues hi contribueix.



Bona Festa Major Beguetanes i Beguetans!